Izleti

Po izvirih Ljubljanice s priokusom Cankarja

Gremo tja kjer je dokaz Jazonove jeze, okusnost Cankarjeve kave in Ivanove skromnosti.

Izviri Ljubljanice v Retovju in Močilniku so zanimivi zaradi lepe okolice, kraške narave in velike količine vode. Odkrivanje naravnih lepot bomo začeli v Močilniku in se po nezahtevni dobro markirani  stezi, ki je speljana skozi gozd odpravili proti Retovju.  Na poti se nam bo občasno odprl čudovit razgled na mesto Vrhnika in izvire reke Ljubljanice spodaj pod navpičnimi stenami.

Vabimo vas, da se sprehodite po teh romantičnih poteh in se prepustite občutku skrivnostnosti navpičnih sten nad izviri in malo množico jam, sifonov in brezen. Hlad vode in pripoved o grških antičnih junakih – Argonavtih, ki so se potepali po teh krajih, so recept za vaš popoln izlet.

Kot uvod v vzdušje Cankarjevega časa se bomo ustavili na skodelici Cankarjeve kave v središču Vrhnike in izlet nadgradili še z ogledom rojstne hiše največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja, ki je preurejena v muzej. Popeljali pa vas bomo tudi po spominskih obeležjih, kamor so se selili Cankarjevi potem, ko jim je pogorela hiša Na Klancu.

Naša pot se bo zaključila v mikropivovarni, kjer bomo preizkusili tri različne vrste piva in si ogledali proces izdelave te priljubljene pijače.

 

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani