Muzeji

Vojni muzej

Vojni muzej Logatec je bil odprt junija 1998. Nastal je iz zbirke militarij, ki jih je od leta 1955 zbiral zbiralec Janez J. Švajncer. V okviru omejenih prostorskih možnosti je predstavljen najpomembnejši del zbirke. V evropskih merilih je posebnost zbirka več kot 2800 odlikovanj z vsega sveta. Vojni muzej V Logatcu dvakrat letno izdaja Vojnozgodovinski zbornik.
 vitrinah so predmeti, ki so bolj ali manj povezani z vojno in vojaško zgodovino Slovencev in slovenskega ozemlja. Predstavitev sega od kamnitih sekir, bakrene in bronaste dobe ter rimskega obdobja do srednjega veka, prve in druge svetovne vojne ter vojne za samostojno Slovenijo leta 1991 in razvoja nove slovenske vojske.

Keramična delavnica, vaški muzej in galerija Laze

V podstrešnih prostorih Tršarjeve domačije v Lazah je razstavljena etnološka zbirka predmetov, ki prikazujejo in pripovedujejo zgodbe iz preteklosti in vsakdanjika domačinov. Ob stalnih zbirkah različnega orodja in metuljev s Planinskega polja so na ogled tudi občasne razstave. Tam ustvarja keramičarka Nataša Prestor.

Muzej starih predmetov »Na griču«

Muzej je urejen v kozolcu - toplarju, ki pripada notranjski domačiji s konca 19. stoletja. V njem so shranjeni stari predmeti, ki so jih nekdanji lastniki že zavrgli, Ivanka Urbas pa jih je obnovila in postavila na ogled. Razstavljeni so predvsem predmeti, ki so se nekdaj po kmetijah uporabljali za vsakdanje življenje. Zbirka je postavljena v treh etažah. V spodnjih dveh so razna orodja in priprave, ki so se uporabljale za delo na polju in za obdelavo kmetijskih pridelkov, v najvišji etaži pa sta kot del nekdanjega kmečkega domovanja na ogled kuhinja in spalnica.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani