Izlet

Popotovanje po Krpanovi poti

Spoznajte kje je tovoril prepovedano sol Martin Krpan in zakaj velja za slovenskega nacionalnega junaka.

Pojdite z nami na popotovanje po deželi, ki je poznana po veselih in hudomušnih ljudeh. Pot nas bo vodila mimo znamenitosti naravne in kulturne dediščine, kot so domnevna domačija Martina Krpana, še delujoči mlin za mletje žita in več kot sto let stara žaga. Na eni od domačij nas bodo seznanili z bogato tradicijo suhe robe, žganjekuhe in peke kruha v krušni peči. Ogledali si bomo znamenite »bloške štirne« katere so služile za napajanje živine, oskrbovanje prebivalstva z vodo in tudi za gašenje požarov.  Izvedeli bomo kako so nastale bloške smuči, iz česa so bile izdelane in kaj vse so z njimi prevažali.

V čudoviti okolici bloškega jezera ki je bogato z ribami in v toplejših mesecih zelo obiskano, se bomo ustavili in poskusili dobrote iz krušne peči, ki nam jih bodo pripravile bloške gospodinje.

Ne prezrite

V petek, 22. septembra 2017 je v gostilni Bajc potekal tradicionalni tarok turnir.
V Kneippovem kotičku smo preživeli lepo in aktivno sobotno dopoldne.
Prvo srečanje Notranjskih in Dolenjskih občin
V nedeljo, 8.9., smo organizirali prvo srečanje turističnih in kulturnih društev Dolenjskih in Notranjskih, pod sloganom »Pokažimo Notranjost!«. Od 10. ure dalje so lahko obiskovalci na travniku pri...

Koristne informacije

Vremenska napoved
Ljubljana
Vreme v Ljubljani